Пилешко месо да или не ?

Всеки от нас многократно е  чувал за вредите, които предизвиква консумацията на индустриално произведеното пилешко месо. Натъпкано с всевъзможни антибиотици, хормони на растежа и всякакви други известни и неизвестни химически елементи, които по време на консумация попадат в нашия организъм и водят до множество изключително сериозни здравословни проблеми и изменения. Индустриално произведеното пилешко месо се смята за една от най-вредните храни, които слагаме на нашата трапеза, за нашите деца.  И в крайна сметка ние си мислим, че купуваме и ядем „вкусно” пилешко месо, а всъщност консумираме храна, представляваща коктейл от химически субстанции. Реално единствената прилика между тези пилета и пилетата отглеждани в домашни условия е външния вид.

А всъщност месото от свободно отглеждани кокошки е изключително полезна храна и всички здравословни и диетични режими включват приема му. Пилешкото месо е богато на мастноразтворимите витамини А, D и Е, на много витамини от  В групата – на желязо,  фосфор , магнезий и има изключително добър баланс  между наситени и ненаситени мастни киселини. Пилешкото месо е един от най-добрите източници на белтъци за нашия организъм.  Цинкът в него спомага за регулиране на апетита ни. То е богато и на селен, за който е известно, че намалява риска от артрит. 

Уважението към  храната е уважение към самите нас, тя е вложение в бъдещето на нашите деца, тя е мъдрост и философия, които са неизменна част от жизнения цикъл на човечеството.

„Нека храната бъде лекарство, а лекарството вашата храна.“ – Хипократ

Ферма за чиста храна

PORCO&POLLO

ПРОДУКТИ